Zoeken

Nederlandse ambassadrice in Marokko spreekt gestrande Nederlanders toe (video)

24 maart 2020 - 13:20 - Marokko

©

Désirée Bonis, ambassadrice van Nederland in Marokko, heeft maandag op sociale media een videobericht gedeeld waarin ze gestrande Nederlanders in Marokko toespreekt.

Sinds zondagmiddag zijn alle repatriëringsvluchten van buitenlanders in Marokko verboden. Het luchtruim is nu volledig gesloten als onderdeel van de strijd tegen de coronavirus epidemie.

De diplomate belooft dat haar ambassade zich zal blijven inzetten om Nederlanders te helpen die nog vastzitten in Marokko. Volgens haar werden duizenden Nederlanders in de afgelopen dagen al naar Nederland teruggevlogen.

Nederlanders die nog steeds vastzitten in Marokko moeten zich op de website Bijzonder bijstand buitenland of via het telefoonnummer +31 247 247 247 melden. Hun terugkeer kan echter niet worden gegarandeerd.

Marokko heeft vrijdag de noodtoestand afgekondigd. Eerder had het koninkrijk al alle passagiersvluchten en boten uit het buitenland verboden waardoor tienduizenden toeristen niet meer naar huis konden terugkeren. Na onderhandelingen met de buitenlandse autoriteiten werden tot zondag honderden repatriëringsvluchten toegestaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team