Zoeken

Marokko: vrijdag derde repatriëringsvlucht naar Nederland

7 mei 2020 - 10:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokko zou het vertrek hebben toegestaan van een derde repatriëringsvlucht naar Nederland. Het toestel zal naar verwachting vrijdagavond vanuit Casablanca naar Schiphol vliegen.

In de afgelopen dagen liet Marokko al twee vluchten met ongeveer 600 gestrande Nederlanders vertrekken. De tweede repatriëringsvlucht landde woensdag op Schiphol.

Marokko en Nederland weigeren net zoals de twee eerste keren, het vertrek van een derde repatriëringsvlucht te bevestigen. Trouw stelt de informatie te hebben van Nederlanders die in Marokko vastzitten.

Het medium meent te weten dat een deel van reizigers die werden geselecteerd voor de derde vlucht, de dubbele nationaliteit hebben en in meerdere steden in Marokko vastzitten. Allen worden met bussen gratis vanuit Tanger, Tetouan, Al Hoceima, Nador, Oujda, Agadir, Casablanca, Fez, Kenitra, Marrakech, Meknes en Rabat, naar de Mohammed V luchthaven gebracht.

Mogelijk wordt zondag een vierde repatriëringsvlucht georganiseerd volgens mensen die in de groep van gestrande reizigers in Marokko zitten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team