Zoeken

Ambassade Nederland in Marokko bevestigt vertrek veerboot

17 mei 2020 - 12:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De ambassade van Nederland in Marokko heeft via Facebook laten weten dat op dinsdag 19 mei een veerboot met gestrande reizigers vanuit Tanger Med naar Europa zal vertrekken. Ook Nederlanders kunnen mogelijk mee.

Enkel mensen die met een voertuig met een Europees kenteken in Marokko vastzitten mogen op de boot naar het Italiaanse Genua met een mogelijke tussenstop in Barcelona.

Het bericht van de ambassade:

"Dinsdag 19 mei vaart GNV opnieuw van Tanger Med naar Genua met passagiers die een voertuig met Europees kenteken hebben. Er is een kans dat u in Barcelona al eraf kunt. Daaraan wordt nu gewerkt en dit is nog niet zeker. GNV belt zelf met mensen die al een ticket of voucher hebben. Hou telefoon en mail in de gaten. Wanneer je een ticket naar Sète of Barcelona hebt, dan kan omboeken betekenen dat je moet bijbetalen. We raden aan gebruik te maken van deze mogelijkheid om te vertrekken.

Voor je reis door Marokko naar Tanger Med heb je een "Verklaring van buitengewone verplaatsing" op naam nodig van de ambassade. Vraag deze aan via rab-ca@minbuza.nl. Deze verklaring is geen verkeersvergunning; alleen de Marokkaanse autoriteiten zijn bevoegd er een af te geven. Met de Verklaring en je ticket kun je bij de lokale autoriteiten een Marokkaanse verkeersvergunning krijgen."

Volgens Stef Blok, Nederlandse minister van Buitenlandse zaken, zitten ruim duizend Nederlanders nog vast in Marokko. Het gaat voornamelijk om mensen met de dubbele nationaliteit. Er zouden gesprekken aan de gang zijn tussen Nederland en Marokko om hun repatriëring te regelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team