Zoeken

Marokko geeft toestemming voor tweede repatriëringsvlucht Nederlanders

5 mei 2020 - 10:40 - Marokko

©

Marokko zou toestemming hebben gegeven voor het vertrek van een tweede repatriëringsvlucht met gestrande Nederlanders op woensdag. Dat berichten Nederlandse media.

De Volkskrant zou telefonisch contact hebben gehad met Nederlanders die in Marokko vastzitten en werden geselecteerd om woensdag naar Nederland terug te vliegen.

Alle Nederlanders die werden geselecteerd zullen vanuit elf steden in Marokko gratis met de bus naar Casablanca worden gebracht.

Een toestel zal woensdagavond vanuit de Mohammed V luchthaven richting Schiphol vertrekken met tussen 250 en 300 mensen aan boord. Het gaat volgens het blad voornamelijk om mensen met gezondheidsproblemen of een sociale noodzaak.

Voorlopig hebben noch de Marokkaanse noch de Nederlandse autoriteiten de informatie willen bevestigen. Ongeveer 2700 Nederlanders, voornamelijk mensen met de dubbele nationaliteit, zitten sinds de sluiting van de grenzen op 13 maart vast in Marokko. Een eerste repatriëringsvlucht met 300 mensen aan boord landde afgelopen vrijdag op Schiphol.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team