Zoeken

Remco Evenepoel viert overwinning Vuelta met Marokkaanse verloofde

12 september 2022 - 19:00 - Sport

©

Het is bijna 45 jaar geleden dat een Belg een grote rittenkoers won. De laatste die dat deed was Johan De Muynck, die eind jaren 70 in de Ronde van Italië zegevierde. Daarvoor hadden we Lucien Van Impe en en niet te vergeten Eddy Merckx, die vijf keer de Tour de France op zijn palmares heeft staan.

Nederland en België mogen echter niet klagen over talent. De Lage Landen waren en zijn een kweekvijver voor getalenteerde renners. Maar ze moesten generaties lang wachten op een nieuwe winnaar. Afgelopen zondag was het dan zover, Remco Evenepoel won de Ronde van Spanje op 22-jarige leeftijd.

Lees ook: Saâd Lamjarred gaat trouwen

Zijn verloofde was er bij. Haar naam is Oumi Rayane en zij is zijn jeugdliefde en zijn trouwste fan. Zij heeft zijn ontwikkeling van voetballer bij PSV tot wielrenner meegemaakt. De jonge vrouw heeft Marokkaanse roots en vliegt nog regelmatig naar Marrakech om bij haar familie te zijn.

Toen Remco naar Monaco wilde verhuizen, ging hun relatie een tijdje bergafwaarts. Maar intussen zijn de twee terug gelukkig samen en zijn ze zelfs van plan om binnenkort te trouwen.

Lees ook: Danseres Evelyne ontmoette de liefde van haar leven in Marokko

Zoals haar LinkedIn-profiel aantoont, studeert Oumi Rayane nog steeds bedrijfskunde aan de KU Leuven. Remco rijdt nog dit jaar de wereldbeker. Daarna volgt hun trouwfeest, zoals Oumi in Het Laatste Nieuws bevestigde: "En in het najaar gaan we trouwen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team