Zoeken

Oumi Rayane openhartig over huwelijk met Remco Evenepoel

29 april 2023 - 13:00 - Sport

©

De Marokkaans-Belgische Oumaïma "Oumi" Rayane is de vrouw van Remco Evenepoel, de Belgische wereldkampioen wielrennen. De twee tortelduifjes, allebei 23 jaar oud, beleven een unieke liefdesgeschiedenis, ondanks de occasionele afwezigheid van de sportman.

Remco Evenepoel en Oumaïma ’Oumi’ Rayane groeiden op in dezelfde straat in Schepdaal en werden op 17-jarige leeftijd verliefd. Vorig jaar stapten ze in het huwelijksbootje. "Een wielrenner was helemaal mijn type niet, maar er klikte iets. Er ontstond een diepe band tussen ons", vertelde Oumi Rayane aan Story. De jonge vrouw van Marokkaanse afkomst moet zich voor een groot stuk wegcijferen voor haar wereldcoureur. Ze vertelt dat haar man de laatste tijd, vanwege zijn "zeer drukke schema met veel trainingen en wedstrijden", vaak geen tijd heeft om quality-time met haar door te brengen.

Lees ook: Oumaima ’Oumi’ Rayane "belangrijk in ecosysteem Remco Evenepoel"

"De momenten waarop we samen weg kunnen gaan zijn zeer zeldzaam. Veel vrienden van mijn leeftijd gaan met hun partner op reis. Dat is heel normaal, maar bij Remco en mij is dat helemaal niet vanzelfsprekend. Geloof me: we hebben een saaier leven dan de gemiddelde Belg. Remco en ik zitten meer op bed of in de zetel dan veel mensen van onze leeftijd. Alles is gepland, zottigheden kunnen we ons niet veroorloven. Je kan het eigenlijk vergelijken met een patersleven, totaal niet glamoureus. We zijn simpele mensen. Zijn schema is erg strikt, ook al proberen we tijd voor onszelf te vinden. We moeten veel offers brengen om onze doelen te bereiken. Anders bereiken we de top niet," aldus Oumi.

Voorlopig richt het stel zich op de carrière van Remco. "Fietsen heeft de hoogste prioriteit. En dat betekent dat ik grotendeels leef voor zijn carrière. Ik pas me aan zijn levensstijl aan. Maar ik zie dat niet als een opgave. Zijn dromen zijn ook mijn dromen geworden. We werken samen hard om ze waar te maken. Alle puzzelstukjes moeten in elkaar passen wil Remco fysiek en mentaal op zijn best zijn", zegt Oumi, die haar geliefde soms vergezelt op trainingen en hem "troost" als "hij zich niet in vorm voelt na een slechte training" of als "er kritiek op hem is".

Lees ook: Oumi helpt Remco Evenepoel met gezonde maaltijden (foto)

Naast de "morele steun" van haar man is Oumi Rayane ook een goede huisvrouw. "Ik doe het huishouden, de was en ook het koken. Voor een sporter moet het gezond, vers en uitgebalanceerd zijn. Met evenveel eiwitten als koolhydraten. Ik doe dit alles met plezier", benadrukt Oumi, die "uit liefde" koos om haar leven "tussen haakjes te zetten voor Remco". "Het is niet altijd leuk of makkelijk. Als Remco een sessie van acht uur heeft, blijf ik alleen achter in het hotel. Soms zien we elkaar een maand niet, dat is moeilijk. Het leuke is dat het weerzien dan heel spannend is", zegt Oumi, die toevertrouwt dat ze ook graag "kinderen zouden willen hebben, als de natuur het toelaat".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team