Zoeken

Reizigers door storing zonder bagage naar Marokko

4 augustus 2023 - 20:00 - Wereld

©

Op de luchthaven van Orly in Frankrijk zorgde een grote storing in het bagagesysteem voor chaos op donderdag. Door de storing lagen de bagagebanden urenlang stil, wat tot de vertragingen van een veertigtal vluchten leidde, waaronder meerdere naar Marokko. Ongeveer 10.000 passagiers werden getroffen door de storing.

Bagage afhandelaar ADP Group kondigde aan dat de situatie snel zou worden opgelost, maar door het incident moesten honderden bagages handmatig naar de vliegtuigen worden vervoerd.

Lees ook: Ryanair overweegt Marokkaans gebak aan te rekenen als "extra bagage"

Élia, een reizigster op weg naar Marokko, vertelde over haar ervaring aan RTL. Ze uitte haar frustratie nadat ze zonder haar bagage moest vertrekken. "We weten niet eens of we onze bagage de komende dagen zullen hebben," verklaarde ze. Ondanks deze ongekende situatie blijft ze optimistisch en denkt ze niet dat dit haar vakantie zal verpesten, ook al is het niet "de meest aangename situatie".

Lees ook: Royal Air Maroc voert lijst slechtste luchtvaartmaatschappijen voor verloren bagage aan

ADP Group werkt actief aan het oplossen van dit probleem. Na een storing van 12 uur werd het systeem donderdagavond hersteld. Het bedrijf belooft dat alle bagage zo snel mogelijk naar de eigenaren zal worden vervoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team