Zoeken

Ryanair overweegt Marokkaans gebak aan te rekenen als "extra bagage"

4 juni 2023 - 15:00 - Wereld

©

Marokkanen die in het buitenland wonen en toeristen die Marokko bezoeken, houden ervan om Marokkaanse gebakjes mee te nemen wanneer ze het koninkrijk verlaten. Ryanair overweegt nu om deze lekkernijen als "extra bagage" aan te rekenen.

Ryanair heeft 90 euro gefactureerd aan twee Britse passagiers op de luchthaven van Palma de Mallorca, op de Balearen in Spanje, die aan boord wilden gaan met lokale broodjes genaamd ensaimada. De Ierse low-cost luchtvaartmaatschappij beschouwde deze gebakjes als "extra bagage", meldt Air Journal.

Lees ook: Hostess Ryanair verkoopt loterijkaartjes op vlucht Madrid-Tanger (video)

De twee passagiers waren niet bereid om deze extra kosten te betalen en moesten de broodjes achterlaten. Na kennis te hebben genomen van het incident, hebben de autoriteiten van de Balearen een vergadering gepland met de verantwoordelijken van Ryanair om "lokale producten te verdedigen en elke vorm van discriminatie te vermijden".

Lees ook: Ryanair vliegtuig op weg naar Marrakech gegijzeld door boze passagiers

"Alle andere luchtvaartmaatschappijen laten passagiers toe aan boord te gaan met twee ensaimadas, het is alleen een probleem met Ryanair", klaagt Pep Magraner, de voorzitter van de vereniging van banketbakkers van de Balearen, eraan toevoegend dat de low-cost luchtvaartmaatschappij dezelfde broodjes die in de duty-free winkels van de luchthaven zijn gekocht, wel aan boord toestaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team