Zoeken

Royal Air Maroc opnieuw onder vuur door verlies bagages

9 augustus 2020 - 19:50 - Wereld

©

Royal Air Maroc is opnieuw onder vuur komen te liggen. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij zou de bagage hebben verloren van tientallen passagiers uit Guinee, die maanden in Marokko vastzaten en een tiental dagen geleden naar hun land mochten terugkeren.

Aan boord van de repatriëringsvlucht bevonden zich 170 passagiers uit Guinee. Het merendeel keerde met hun bagage naar huis maar voor enkele tientallen passagiers was dat niet mogelijk.

Volgens een van de slachtoffers houdt Royal Air Maroc haar beloftes niet. De groep zou herhaaldelijk zijn gecontacteerd en steeds meer nieuws beloven, maar zou daar nooit gevolg aan geven.

Een andere passagiere stelt dat ze medicijnen voor haar moeder in haar bagage had en betreurt het dat zelfs handbagage nu in de bagageruimte moet.

Royal Air Maroc houdt vol dat de bagage van 60 passagiers vertraging heeft opgelopen. Reden daarvan is dat de passagiers met veel te veel bagage naar hun land wilden terugkeren. Om te voorkomen dat het toestel te veel zou worden beladen, werd besloten om een deel van de bagage later met een andere vlucht naar Guinee te sturen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team