Zoeken

Regeringspartij Marokko keert zich tegen homohuwelijk

7 juli 2024 - 17:10 - Marokko

©

De Marokkaanse regeringspartij RNI, onder leiding van premier Aziz Akhannouch, heeft zich uitgesproken tegen het homohuwelijk.

"De RNI wil geen verdeeldheid in de samenleving en wil mannen en vrouwen niet tegen elkaar opzetten," zei Rachid Talbi Alami, lid van het politbureau van de RNI, tijdens een congres over vrouwenemancipatie. "Wat we willen is een gezin in de traditionele zin van het woord, een man en een vrouw, zoals we dat altijd hebben gekend, en geen huwelijk tussen twee vrouwen of twee mannen."

Lees ook: Premier Marokko zegt opnieuw ’nee’ tegen homohuwelijk

Rachid Talbi Alami benadrukte dat de herziening van het familierecht, dat in 2004 door Koning Mohammed VI werd ingevoerd, tot doel heeft om vrouwen en gezinnen nog rechtvaardiger te behandelen. Hij pleitte voor het behoud van het traditionele gezin, het geven van rechten aan vrouwen en het afwijzen van geweld tegen of onderdrukking van vrouwen.

Lees ook: Moslims VS tolereren homohuwelijk meer dan evangelisten

De RNI-functionaris prees ook de rol van Marokkaanse vrouwen in de geschiedenis en benadrukte dat de schoonheid van Noord-Marokko te danken is aan de schoonheid en intelligentie van de vrouw in de regio. Hoewel de RNI zich inzet voor meer vrouwen in de politiek, is volledige gelijkheid tussen mannen en vrouwen volgens hem nog niet bereikt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team