Zoeken

Vijf meest invloedrijke Marokkaanse vrouwen volgens Forbes

14 februari 2023 - 11:00 - Economie

©

Vijf Marokkaanse vrouwen hebben de Forbes-ranglijst van de 100 meest invloedrijke zakenvrouwen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika gehaald. De lijst werd opgesteld door het tijdschrift Forbes Middle East.

Van de vijf Marokkaanse vrouwen staan er twee in de top 20. De eerste Marokkaanse in de ranking is de oprichtster en CEO van Aksal Group, Salwa Idrissi Akhannouch. Ze staat op de 17ᵉ plaats van de ranking. Ze leidt een bedrijf dat meer dan 1130 mensen in dienst heeft en is de exclusieve franchisenemer van 45 grote merken in Marokko. In 2017 lanceerde de echtgenote van premier Aziz Akhannouch, ook haar eigen merk van cosmetica- en schoonheidsproducten Yan&One.

Lees ook: Vier Marokkaanse vrouwen bij machtigste in Arabische wereld

Op de 19ᵉ plaats staat Miriem Bensalah Chaqroun, CEO van Eaux Minérales Oulmes, maar ook directeur en bestuurder van de Holmarcom Group, die meer dan 6400 werknemers in dienst heeft. Miriem Bensalah Chaqroun is lid van de Global Alliance of Investors for Sustainable Development. Op plaats 33 staat Rita Maria Zniber, CEO van Diana Holding. Zij dankt haar plaats op deze lijst aan meer dan 40 jaar ervaring. Diana Holding is gespecialiseerd in frisdranken, kunststoffen, landbouw, olijventeelt, pluimvee, zeevruchten, distributie en detailhandel.

Lees ook: Dit zijn de twee rijkste mannen van Marokko

Lamia Tazi, voorzitter en CEO van Sothema, is gerankt als 65ᵉ op de lijst en geeft leiding aan meer dan 1000 mensen. Sothema produceert 60 miljoen farmaceutische producten per jaar en heeft een marktaandeel van 9%. Lamia Tazi is tevens voorzitter van de Stichting Omar Tazi en lid van de Algemene Raad van Azerbeidzjan. Saïda Karim Lamrani staat als 5e Marokkaanse op de ranglijst. Ze is uitvoerend vice-voorzitter van Safari Holding - Sofipar. Het concern heeft 3600 mensen in dienst en vertegenwoordigt wereldmerken zoals CAT, Lacoste, Longchamp, Jaguar, Land Rover en BMW.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team