Zoeken

Regering wil 200 arbeidsinspecteurs aanwerven na drama Tanger

24 februari 2021 - 12:40 - Economie

©

Het Marokkaanse ministerie van Werkgelegenheid gaat 200 arbeidsinspecteurs aanwerven. Het besluit voor de aanwervingen volgt op het drama in Tanger waarbij 28 vrouwen om het leven kwamen in een textielfabriek.

Marokko heeft op dit moment 331 arbeidsinspecteurs. Dit aantal is veel lager dan de internationale normen op dit gebied. Al Massae schrijft dat het drama in Tanger "de autoriteiten heeft wakker geschud".

Het toelatingsexamen wordt op 11 april gehouden en heeft betrekking tot de aanwerving van arbeidsinspecteurs van de derde graad (op 10). Het examen staat ​​open voor afgestudeerden in de juridische wetenschappen, economie, management of sociale wetenschappen.

Het ministerie gaat ook arbeidsinspecteurs van de tweede graad aanwerven. De kandidaten moeten een hoger diploma in dezelfde richtingen hebben als derde graad inspecteurs. Verschil is dat deze functies zijn voorbehouden aan ambtenaren die reeds voor de staat of de lokale collectiviteiten werken.

Saadeddine El Othmani bevestigde de informatie in een bericht op Twitter. Volgens de premier is het een onderdeel van het beleid voor de versterking van de sociale bescherming van werkers en de toepassing van de arbeidswet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team