Zoeken

Binnenkort twee nieuwe industriezones in Tanger

7 maart 2021 - 13:20 - Economie

©

Binnenkort zullen er in Tanger twee nieuwe industriezones worden aangelegd. Het project komt in de nasleep van de tragedie die zich heeft voorgedaan in een clandestiene textielwerkplaats, waarbij 28 mensen om het leven kwamen en verschillende andere mensen gewond raakten.

De twee nieuwe industriezones zullen worden aangelegd op een totale oppervlakte van 26,6 hectare die in het bezit van de staat is. Een deel bevindt zich in het district Zaidienne (12,1 hectare) een ander deel in Moghogha (14,5 hectare), zo meldt L’Economiste.

Het Ministerie van Economie en Financiën, het Ministerie van Handel en Industrie, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Raad van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima, zullen dit project financieren, waarvan de totale begroting 320 miljoen dirham bedraagt. Vooraf uitgeruste lokalen zullen dus worden gebouwd, die klaar zijn voor installatie. Ook de terreinen eromheen worden ontwikkeld. De uitvoering van de werken is toevertrouwd aan APDN.

Het project beoogt de verbetering van de arbeidsomstandigheden van actoren in de informele sector, met name industriële, dienstverlenende en ambachtelijke eenheden, die nu vaak in woonwijken zijn gevestigd. Het is de bedoeling om "hen aan te moedigen om zich om te vormen tot gestructureerde eenheden door een impuls te geven aan investeringen en het scheppen van werkgelegenheid". Dit project is van het allergrootste belang, aangezien het komt in de nasleep van de dodelijke overstroming van een clandestien textielatelier in Tanger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team