Zoeken

Nieuwe informatie over drama textielatelier Tanger

7 maart 2021 - 12:40 - Gemeenschap

©

Het onderzoek naar de omstandigheden van de tragedie waarbij 28 werknemers van een textielwerkplaats in Tanger om het leven kwamen, brengt dagelijks nieuwe feiten aan het licht. Die nieuwe informatie stelt de eigenaar en bepaalde administratieve kaderleden, nog meer in staat van beschuldiging. De bouwvergunning voor de villa voorzag niet in de bouw van een kelder en de woonwijk is gebouwd in een gebied dat vatbaar is voor overstromingen.

Verschillende inspectie-, veiligheids- en administratieve commissies, hebben een bezoek gebracht aan het gebouw in de wijk Bni Makada in Tanger om de dodelijke overstroming van 8 februari te onderzoeken. Het dagblad Al Ahdath Al Maghribia meldt dat de uitgevoerde onderzoeken voorlopig aantonen dat de schuld ligt bij degenen die in 1980 toestemming hebben gegeven voor de bouw in het gebied dat overstromingsgevoelig is en bovendien omgeven wordt door een vochtige regio.

Het onderzoek richtte zich ook op Amendis, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor water, elektriciteit en sanitaire voorzieningen. Leden van de inspectie-comités, hebben verschillende medewerkers van de rioleringsdienst benaderd om na te gaan welke rol het bedrijf heeft gespeeld bij het onderhoud van het rioleringsstelsel en de voorbereiding op noodsituaties. Het hoofddoel van de onderzoeken was om na te gaan of Amendis de geldende procedures heeft gevolgd alvorens de textielwerkplaats van elektriciteit voor industriële behoeften te voorzien.

Uit het voorlopige onderzoek was gebleken dat het niet om een sweatshop ging omdat de fabriek volgens de regionale ambtenaren was ingeschreven in het handelsregister en was aangegeven bij de belastingdienst en de sociale zekerheidsdienst CNSS. De eigenaar van de werkplaats, die momenteel in hechtenis is, zal op 9 maart verder worden ondervraagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team