Zoeken

Drama Tanger: proces tegen eigenaar naaiatelier begonnen

11 maart 2021 - 14:30 - Marokko

©

De tragische dood van 28 werknemers op 8 februari, na de overstroming van een naaiatelier in Tanger, zal in ieders geheugen gegrift blijven. De opening van het proces tegen de eigenaar van de fabriek, de hoofdverdachte in de zaak, vond dinsdag plaats voor de rechtbank van eerste aanleg.

Op verzoek van de verdediging heeft de rechter besloten om het proces tot woensdag 24 maart uit te stellen. De gezondheidstoestand van de hoofdverdachte blijft immers verslechteren, aldus zijn advocaat, die benadrukte dat hij niet in staat is om voor de rechter te verschijnen.

De eigenaar van de fabriek wordt vervolgd wegens doodslag, onopzettelijke slagen en verwondingen en overtredingen in verband met de arbeidswet. Volgens Alyaoum24 heeft het openbaar ministerie in het kader van de gerechtelijke procedure de hoofdverdachte en andere betrokkenen laten verhoren.

De lichamen van 28 werknemers, voornamelijk vrouwen, werden uit de kelderverdieping van een villa in een woonwijk van Tanger gehaald. De zware regenval in de noordelijke hoofdstad veroorzaakte ook een aanzienlijke materiële schade. Sindsdien eisen verschillende mensenrechtenorganisaties en NGO’s dat er een gerechtelijk onderzoek wordt ingesteld om alle verantwoordelijkheden in kaart te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team