Zoeken

Drama Tanger: vrees voor nieuwe koninklijke woede

16 februari 2021 - 18:40 - Marokko

©

In Marokko zorgt de dood van 28 arbeidsters in een illegaal textielatelier in Tanger op 8 februari, nog steeds voor ophef en verontwaardiging. De autoriteiten in de stad vrezen het doelwit te worden van een nieuwe woedevlaag van Koning Mohammed VI.

Het drama in Tanger is enkel het puntje van de ijsberg. Volgens de Marokkaanse vereniging van de Textielindustrie bestaan er in Marokko honderden illegale textielateliers die voor grote internationale merken werken en niet aan de geldende normen voldoen.

De organisatie hekelt de slechte werkomstandigheden, de sterke aanwezigheid in de informele sector en dit alles met de goedkeuring van de autoriteiten.

Het bedrijf waar de arbeidsters werden geëlektrocuteerd toen de kelder waar ze werkten onder water liep, zou legaal zijn geweest. Toch zijn er veel vragen over A&M Confection. "Hoe kan het dat een textielatelier in een woonwijk is gevestigd waar het gevaar voor overstromingen bekend is?", zegt de voorzitter van de Commissie voor Stedenbouw.

A&M Confection is volgens het Noordse Observatorium voor de Mensenrechten geen uitzondering. De organisatie had eerder al melding gedaan van het bestaan van "meerdere naaiateliers in kelders van woonhuizen die niet voldoen aan de veiligheidsnormen, zelfs tijdens de coronapandemie".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team