Zoeken

Reden boycot Algerijnse dadels in Marokko

25 maart 2022 - 09:00 - Marokko

©

Een aantal dagen voor het begin van de Ramadan is er in Marokko een nieuwe campagne gelanceerd om Algerijnse dadels te boycotten, omdat ze een gevaar zouden vormen voor de volksgezondheid.

Verschillende bronnen roepen op tot een boycot van Algerijnse dadels, niet om politieke redenen, maar vooral omdat ze kankerverwekkend zouden zijn, meldt Assabah. De dadels houden gezondheidsrisico’s in omdat ze gedeeltelijk werden geteeld in gebieden "waarvan bekend is dat er vanaf de jaren zestig Franse kernproeven hebben plaatsgevonden die een radioactieve verontreiniging hebben veroorzaakt, die ook nu nog wordt doorgegeven via de plantages en dus ook de dadels".

Lees ook: Nieuwe boycot Algerijnse dadels

Algerijnse dadels hebben ook een slechte reputatie in Engeland, waar ze ervan worden verdacht vormen van hepatitis bij de consument te veroorzaken. De vrucht is verboden door een grote winkelketen. In Marokko ontdekten gezondheidsautoriteiten intussen dat verscheidene tonnen Algerijnse dadels, die in een opslagplaats in de buurt van Casablanca in beslag waren genomen, een niet-toegestaan conserveringsmiddel bevatten.

Lees ook: Marokkanen boycotten Algerijnse dadels

Op basis van al deze bevindingen is er een campagne gestart om het product te boycotten. De autoriteiten worden opgeroepen de consumptie van Marokkaanse dadels te bevorderen, die bekend staan om hun kwaliteit, en te werken aan betere distributiekanalen "om het lokale product te kunnen promoten en te bevorderen tot een troef voor de nationale economie in de export".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team