Zoeken

Marokkanen boycotten Algerijnse dadels

23 april 2021 - 16:20 - Marokko

©

Nog voor het begin van de Ramadan heeft een groep Marokkaanse internetgebruikers opgeroepen tot een boycot van Algerijnse dadels. Ze vinden dat Marokkanen dit product niet moeten kopen omdat Marokkaanse dadelboeren in de grensregio Figuig bij de grens met Algerije door het Algerijnse leger van hun land zijn verdreven.

Op 30 maart begon de boycot van Algerijnse dadels met een anonieme post op Twitter. Sindsdien heeft het verzet tegen de consumptie van dadels uit het buurland een vlucht genomen. Op sociale media als Facebook, Twitter en Instagram komt regelmatig de hashtag # مقاطعة_التمور_الجزائرية (boycot van Algerijnse dadels) voorbij. Inmiddels is het onderwerp trending op verschillende sociale media in Marokko.

De bedoeling van de campagne is om Marokkanen aan te sporen om lokale dadels te kopen in plaats van Algerijnse dadels. De directe aanleiding voor het lanceren van de boycot is het lot van de Marokkaanse dadelboeren in de regio Figuig aan de grens met Algerije. Zij zijn begin maart uit de oase gezet omdat Algerije claimde dat de boeren actief waren op Algerijns grondgebied.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team