Zoeken

Marokkaanse handelaars omzeilen boycot Algerijnse dadels

10 april 2022 - 09:00 - Marokko

©

In Marokko hebben winkeliers een manier gevonden om de boycot van Algerijnse dadels te omzeilen. Deze zijn volgens sommige Internetgebruikers "vervalst en giftig" omdat zij afkomstig zijn uit "de oases waar het Franse leger atoomproeven heeft uitgevoerd".

De boycot van Algerijnse dadels wordt volgens een bevoegde bron goed opgevolgd in de souks van de meeste Marokkaanse steden. Daarom hebben tussenhandelaars en levensmiddelenbedrijven een manier gevonden om deze op sociale netwerken gelanceerde boycotcampagne te omzeilen.

Lees ook: Marokkaanse regering geeft uitleg over "gevaarlijke dadels" uit Algerije

De handelaars zijn begonnen met het herverpakken van tonnen Algerijnse dadels in clandestiene opslagplaatsen in de buitenwijken van de steden, meldt het Arabischtalige dagblad Assabah. Verscheidene merken Algerijnse dadels worden herverpakt in pakketten zonder dat de oorsprong wordt vermeld zodat zij op de nationale markt kunnen worden verkocht.

Lees ook: Giftige Algerijnse dadels op Marokkaanse markt?

Om de consument te misleiden, hebben andere fraudeurs ervoor gekozen de dadels opnieuw te verpakken in verpakkingen waarop een Tunesische of Marokkaanse oorsprong staat vermeld, wat ook een verschil meebrengt in de verkoopprijs. Bovendien hebben grote importeurs een reclamecampagne op sociale netwerken gelanceerd om het product gemakkelijker te kunnen verkopen. Beweringen dat Algerijnse dadels kankerverwekkende chemicaliën bevatten, worden categorisch ontkend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team