Zoeken

Nieuwe boycot Algerijnse dadels

24 maart 2022 - 20:20 - Marokko

©

Nu de Ramadan voor de deur staat, hebben Marokkaanse internetgebruikers op sociale media een campagne gelanceerd om Algerijnse dadels te boycotten. Dadels worden tijdens de Ramadanmaand traditiegetrouw veel geconsumeerd. De reden voor de boycot zou een kwestie van volksgezondheid zijn.

Marokkaanse internetgebruikers hebben opnieuw een campagne gelanceerd om Algerijnse dadels te boycotten met behulp van de hashtag #Boycott _ dattes_ algériennes. Volgens de initiatiefnemers van de campagne zijn Algerijnse dadels geteeld op grond die na Franse proeven in de Algerijnse Sahara aan nucleaire bestraling is blootgesteld, meldt TSA. Anderen beweren dat Algerijnse dadels "gemanipuleerd" zijn.

Lees ook: Marokkanen boycotten Algerijnse dadels

"Het doel van de campagne is om de consumptie van lokale dadels aan te moedigen in plaats van de dadels die uit Algerije worden geïmporteerd. Zo kunnen we tegelijk ook "recht doen aan de landbouwers van de oase van Figuig", vat een Marokkaanse Internetgebruiker samen.

Lees ook: Marokkanen eten zonder het te weten Israëlische dadels

Een reactie van internetgebruikers in Algerije liet niet lang op zich wachten. "Je hebt het volste recht om een product uit een bepaald land te boycotten en je eigen product aan te moedigen, maar maak er geen sciencefictionfilm van over nucleaire straling, die in het geval het zou kloppen, ook zou gelden voor Marokkaanse dadels", aldus een Algerijnse internetgebruiker, die net als anderen wees op de superieure kwaliteit van de Algerijnse dadel en de uitstekende reputatie die deze in de wereld geniet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team