Zoeken

Rapster Miss Raisa doet hoofddoek af en zegt waarom

26 oktober 2022 - 17:00 - Cultuur

©

De Marokkaans-Spaanse rapster Miss Raisa heeft besloten om geen hoofddoek meer te dragen. De artieste uit Barcelona legt op sociale media uit waarom ze hiervoor gekozen heeft.

Miss Raisa droeg jarenlang een hoofddoek, maar besloot onlangs om die definitief achterwege te laten, omdat ze geen vertegenwoordiger wil zijn van de moslimgemeenschap. "Ik vertegenwoordig niemand," verklaarde de jonge moslimvrouw op sociale media, eraan toevoegend dat het dragen van de hoofddoek haar confronteerde met bepaalde verwachtingen en eisen waaraan ze niet kan voldoen.

Lees ook: Miss Raisa met dood bedreigd na steun aan LHBT-gemeenschap

De rapster legt uit dat ze in de jaren dat ze een hoofddoek droeg veel kritiek kreeg van moslims. Als rapster zou ze een slechte vertegenwoordiger zijn van moslims. Ze kreeg zelfs regelmatig bedreigingen van de gemeenschap die ze geacht werd te vertegenwoordigen.

Volgens Miss Raisa zegt een hoofddoek niets over het feit dat je een goede moslim bent of niet. Voor haar is het vooral belangrijk een goed mens te zijn, ongeacht je religie en nationaliteit. De rapster maakte ook duidelijk dat de beslissing persoonlijk is en dat ze niemands goedkeuring zoekt. Ze wil enkel met rust gelaten worden.

Lees ook: Miss Raisa, rapster met een hoofddoek (video)

De echte naam van Miss Raisa is Imane Raissali. Ze werd in 1996 in Tanger geboren en woont sinds haar achtste in Barcelona. In haar liedjes verdedigt ze vrouwenrechten en promoot ze haar cultuur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team