Zoeken

Miss Raisa, rapster met een hoofddoek (video)

11 oktober 2021 - 15:40 - Cultuur

©

Miss Raisa, een jonge Marokkaans-Spaanse vrouw, bracht een rapnummer op het podium van "Got Talent España", om de discriminatie aan te klagen waarmee zij en vele andere moslimvrouwen in Spanje worden geconfronteerd.

Vrouwen worden overal ter wereld gediscrimineerd en zeker ook in Spanje, waar veel moslim- en migrantenvrouwen slachtoffer zijn van racisme en hun leed in stilte ondergaan. Om de dubbele discriminatie van moslimvrouwen aan de kaak te stellen, heeft Raïssa, een 24-jarige Marokkaanse vrouw die in Barcelona woont, met een rapnummer deelgenomen aan "Got Talent España", meldt Vertele.

Lees ook: Straatjongen Morad is nu een bekende rapper in Spanje

"Mensen begrijpen niet dat ik tot twee culturen kan behoren: ik voel me Marokkaanse maar ook Spaanse. Ik krijg veel kritiek op wat ik doe. Racistische Spanjaarden vragen me om terug te gaan naar mijn land en Marokkanen denken dan weer dat ik geen goede moslima ben omdat ik muziek maak. Wat ik ook maar doe, ik krijg altijd kritiek," zegt Raïssa.

"Mijn droom is om de complexe realiteit over te brengen. Die kan soms heel mooi zijn en is soms ook heel wreed. En dat we ons allemaal een beetje meer bewust worden van deze realiteit," zei de jonge vrouw die op het podium van "Got Talent España", haar flow tegen alle vormen van discriminatie liet horen: "Immigrant en moslimvrouw. Gesluierd en Catalaans. Ik heb alles om beschimpt te worden. Ik krijg elke dag te maken met kritiek, ik ben eraan gewend en ontwijk elke kogel met empathie," zingt ze.

Lees ook: Najat el Hachmi: "hoofddoek is een mobiele gevangenis"

Miss Raisa kreeg drie keer ja van de jury. "We zijn het allemaal eens over je passie voor muziek en je talent. Het is een voorrecht om van jouw optreden te mogen genieten," zei een van de juryleden, Risto Mejide, toen hij haar feliciteerde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team