Zoeken

Miss Raisa met dood bedreigd na steun aan LHBT-gemeenschap

17 juni 2022 - 21:00 - Cultuur

©

De Marokkaans-Spaanse rapster Miss Raisa, of Imane Raissali zoals haar echte naam luidt, heeft op sociale media bedreigingen en seksistische beledigingen ontvangen nadat ze een video op Tik Tok had gedeeld waarin ze haar steun betuigde aan de Lgbtqia+ gemeenschap.

De jonge moslima woont in Barcelona, ze maakte naam in de tv-show Spain Got Talent en ontving ook de Tik Tok Diversity and Inclusion Award. Afgelopen weekend plaatste ze op dit sociale netwerk, waar ze meer dan een half miljoen volgers heeft, een video waarin zij als moslima haar visie op homoseksualiteit en de Lgbtqia+ gemeenschap uitlegt.

Lees ook: Miss Raisa, rapster met een hoofddoek (video)

Twee dagen na dit bericht beweert Imane Raissali doodsbedreigingen te hebben ontvangen van radicale islamisten. "Het enige wat ik heb gewonnen is een massale en destructieve vervolging", klaagt ze. De artieste zegt er geen spijt van te hebben dat ze "trouw is gebleven aan haar principes". "Jij die religie gebruikt om je haat tegen anderen te uiten, is dit de Islam die je verdedigt en wil je echt dat mensen respect voor je hebben? Als dit is wat jij denkt dat moslim zijn inhoudt, dan belijden we niet hetzelfde geloof," zegt ze.

Miss Raissa vindt het belangrijk om respect te hebben voor de Lgbtqia+ gemeenschap. "Het is heel belangrijk voor mij om mijn eigen criteria te hebben en grondig te analyseren of onze religie bijdraagt aan onze menselijkheid en onze co-existentie, of het ons juist van anderen scheidt... Er zijn mensen die blindelings bepaalde ideeën verdedigen die vaak ingaan tegen de mensenrechten," legt de zangeres uit.

Lees ook: Mannen, vrouwen en lhbtq’s bidden samen in moskee in Berlijn

In de video uitte Raissali haar verontwaardiging over het feit dat mensen zich "bemoeien met het privé- en het intieme leven" van anderen. "Het debat over homoseksualiteit zou niet mogen bestaan," zegt ze. "Er is een groot verschil tussen respect, tolerantie en steun. Ze voegt daaraan toe dat "wij ons allemaal opnieuw waarden moeten aanmeten, want velen van ons, ook al denken we dat wij volwassen zijn en de wereld begrijpen, hebben nog steeds een groot gebrek aan empathie".

Bladna.nl