Zoeken

Ramadan 2021 begint op 13 april in Marokko

1 april 2021 - 15:30 - Marokko

©

Volgens het Internationaal Astronomisch Centrum (CIA) begint de heilige maand Ramadan 2021 in Marokko op 13 april. De datum is vastgesteld op basis van astronomische gegevens. Het CIA benadrukt dat alleen het observeren van de maansikkel met het blote oog daadwerkelijk bepaald of de maand Ramadan op 13 april zal ingaan.

In Marokko wordt de start van de heilige maand officieel vastgesteld als de maansikkel met het blote oog is waargenomen. Volgens de voorschriften van de Islam kan alleen op deze manier worden bepaald wanneer de Ramadan begint. Er zijn echter ook landen die het begin vaststellen op basis van astronomische gegevens.

Het in Abu Dhabi gevestigde CIA baseert zijn berekening op het feit dat de maand Chaabane in de meeste moslimlanden op 15 maart is begonnen. Volgens de astronomische gegevens van het centrum valt Laylat al-Qadr op 12 april. Het is de verwachting dat in deze avond overal ter wereld de maansikkel te zien zal zijn.

Afgelopen maandag kondigde de Moslim Theologische Raad van Frankrijk (CTMF) al aan dat ook zij verwachten dat de maand Ramadan op 13 april begint.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team