Zoeken

Marokko: verkiezingskalender 2021 bekend

11 april 2021 - 15:00 - Marokko

©

Ondanks de strijd die er in Marokko nog altijd wordt gevoerd tegen het coronavirus, moet 2021 het jaar van de verkiezingen worden. In dit kader heeft de minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit, een verkiezingskalender voor dit jaar gepresenteerd. Hieruit blijkt dat de parlementsverkiezingen niet de enige volksraadpleging is die de Marokkanen te wachten staat.

Tijdens een bijeenkomst met hoge functionarissen van de belangrijkste Marokkaanse vakbonden, maakte minister Laftit bekend dat de verschillende verkiezingen in het koninkrijk in ieder geval voor 8 oktober worden gehouden, meldt het dagblad Assabah.

Als eerste worden verkiezingen voor de commissies in de openbare diensten, de lokale autoriteiten en de openbare instellingen gehouden op 16 juni. Ook worden er tussen 10 en 20 juni verkiezingen gehouden voor personeelsvertegenwoordigers in de particuliere sector. De maand daarop worden de leden van de verschillende Kamers van Koophandel gekozen.

De parlementsverkiezingen worden op dezelfde dag gehouden als de verkiezingen voor een nieuw regionaal- en gemeentebestuur. Deze volksraadplegingen moeten in de maand september plaatsvinden. Het doel is om aan het einde van deze maand de nieuwe leden van de Tweede Kamer te beëdigen.

Alle data van de verkiezingskalender zijn nog onder voorbehoud van de ontwikkeling van de coronaviruspandemie in Marokko. Het ministerie van Binnenlandse Zaken geeft met deze kalender geen gehoor aan ambtenaren die hebben gepleit voor het houden van de parlementsverkiezingen in juni.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team