Zoeken

Rafik Guitane kiest voor Algerije en negeert Marokko

16 februari 2024 - 21:00 - Sport

©

Rafik Guitane heeft besloten om niet voor Marokko te spelen. De in het Franse Évreux geboren vleugelspeler maakt duidelijk dat zijn hart alleen voor Algerije klopt.

"Ik werk hard om op een dag mijn kans te krijgen. Als mijn prestaties goed zijn, komt die kans vanzelf. Je moet het niet forceren. […] Mijn hele familie woont in Algerije, ik breng daar elke vakantie door. Ik ben erg close met hen en ik ga elk jaar op bezoek," vertelde Guitane, die een Algerijnse vader en een Marokkaanse moeder heeft.

Lees ook: Marokko en Algerije ruziën om Rafik Guitane

"Voor mij is er geen discussie mogelijk, ik kies voor 100% Algerije. Zelfs als ik geen contact heb met de Algerijnse voetbalbond (FAF), zal ik nooit voor Marokko kiezen. De bond heeft me nog niet benaderd, maar ik ken wel enkele spelers zoals Ramy Bensebaïni en Ismaël Bennacer."

De 24-jarige vleugelspeler van Estoril Praia, een club in de Portugese eerste divisie, blikte ook terug op de prestaties van het Algerijns elftal op de Afrika Cup in Ivoorkust. "We waren allemaal verrast, zelfs teleurgesteld. Je voelt dat er veel druk is op de nationale ploeg. Voor mij was de Afrika Cup niet zo slecht, er waren goede momenten, maar ik blijf teleurgesteld, net zoals alle Algerijnen."

Lees ook: Sami Tlemçani weigert voor Marokko uit te komen en kiest Algerije

Rafik Guitane droomt ervan om "opgeroepen te worden en te concurreren met andere spelers. Chaïbi en Ait Nouri imponeren me, ze kunnen belangrijke spelers worden voor het nationale team. Ik probeer alle spelers te volgen, en wat ze laten zien is echt goed."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team