Zoeken

Marokko-Algerije: wedstrijd opgeofferd voor shirt!

22 april 2024 - 21:00 - Sport

©

De voetbalwedstrijd tussen de Algerijnse club USM Alger en de Marokkaanse club RS Berkane is afgelast vanwege een geschil over een kaart op het shirt van de Marokkaanse spelers. De kaart toont Marokko met zijn Sahara, wat leidde tot protesten van de Algerijnse autoriteiten.

RS Berkane weigerde om te spelen zonder het shirt met de kaart, waarop de Algerijnse autoriteiten de truien in beslag namen. De Afrikaanse voetbalbond (CAF) oordeelde in het voordeel van Berkane, maar Algerije weigerde zich te schikken.

Lees ook: Algerije niet blij met Marokkaans clubshirt

Na mislukte pogingen om tot een oplossing te komen, besloot de CAF de wedstrijd van zondagavond af te gelasten. De Algerijnse voetbalbond stelde voor om de spelers van RS Berkane te voorzien van "shirts van hoge kwaliteit" zonder de Marokkaanse kaart. De Marokkaanse club weigerde. "Er zal geen discussie zijn over dit onderwerp. Geen wedstrijd zonder shirts met de volledige kaart van het Koninkrijk Marokko", reageerde de voorzitter van de Marokkaanse club, Hakim Benabdellah, volgens Hespress.

Lees ook: Marokkaanse spelers "gegijzeld" in Algerije

Ontevreden over de beslissing van de CAF, kondigde de voorzitter van de Algerijnse voetbalbond aan dat hij de zaak zou voorleggen aan het Internationaal Hof van Sport. "Ons standpunt is duidelijk: we geven niet op en we zijn tot alles bereid," voegde Wafi Sadi toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team