Zoeken

Feestelijke sfeer in Algerije na uitschakeling Marokko (video)

31 januari 2024 - 16:00 - Sport

©

Na de verrassende uitschakeling van Marokko door Zuid-Afrika in de achtste finale van de Afrika Cup, hebben veel Algerijnen hun vreugde uitbundig geuit.

De nederlaag van de Atlas Leeuwen werd in Algerije gevierd met vuurwerk, getoeter en beledigingen aan het adres van het Marokkaanse volk. In grote Algerijnse steden zoals Algiers en Oran waren er taferelen van vreugde en volksfeesten te zien. Video’s van deze vieringen werden op sociale media gedeeld, waarbij Algerijnen in de straten en tunnels van de hoofdstad te horen waren met spottende kreten.

Lees ook: Afrika Cup: moeders van Marokkaanse spelers in Ivoorkust?

Het parcours van Marokko op de Afrika Cup 2023 eindigde dinsdag al in de achtste finale na een onverwachte nederlaag tegen Zuid-Afrika (0-2). Bondscoach Walid Regragui nam de verantwoordelijkheid op zich voor deze tegenslag. Hij benadrukte dat hij achter zijn spelkeuzes en spelersselectie staat en prees zijn spelers voor hun inzet. Hij sprak zijn teleurstelling uit over het niet kunnen winnen van de titel, ondanks de uitdagingen zoals blessures en afwezige spelers.

Lees ook: Afrika Cup 2024: Algerijnse televisie boycot wedstrijden Marokko

De Zuid-Afrikaanse coach Hugo Broos uitte zijn grote tevredenheid na het verslaan van een team als Marokko. Hij beschreef de overwinning als "iets speciaals" en benadrukte de vreugde van zijn team. Zuid-Afrika zal in de kwartfinale tegenover Kaapverdië staan in Yamoussoukro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team