Zoeken

Sami Tlemçani weigert voor Marokko uit te komen en kiest Algerije

1 maart 2023 - 11:00 - Sport

©

Chelsea-doelman Sami Tlemçani, zal niet langer de kleuren van Marokko verdedigen. Hij heeft zijn moederland de rug toegekeerd en heeft voor Algerije gekozen, het geboorteland van zijn vader.

Op een foto die op sociale media is gepubliceerd, is te zien hoe de Marokkaanse jeugdinternational poseert met een shirt van het Algerijns elftal. Volgens Algerijnse media heeft de Algerijnse voetbalfederatie (FAF) de procedures gestart om zijn sportnationaliteit te wijzigen en zal Tlemçani worden opgeroepen voor het Algerijnse U23-team.

Lees ook: Tarik Radi keert Marokko de rug toe en kiest voor Algerije

Op de Twitter-pagina ’Talents algériens’ is te lezen: "Een nieuwe Fennec @samitlemcani1. De procedures zijn gestart door de FAF voor de wijziging van de sportnationaliteit van de internationale keeper van Chelsea en de Marokkaanse selectie, Sami Tlemcani. Hij zal worden opgeroepen voor het Algerijnse U23-team."

Lees ook: Mehdi Zerkane keert Marokko de rug toe en kiest voor Algerije

Sami Tlemçani, geboren in Frankrijk in 2004, begon zijn opleiding bij Créteil Jugend en belandde in 2018 bij Paris FC. In 2019 werd hij opgeroepen voor het Franse U16-team. Hetzelfde jaar werd hij opgeroepen voor het Marokkaans U17 elftal. In 2021 ging hij in op de oproep van de voormalige bondscoach van Marokko, Vahid Halilhodzic.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team