Zoeken

Sami Tlemcani legt keuze voor Algerijns elftal uit

25 april 2023 - 10:00 - Sport

©

In een interview legt de doelman van Chelsea, Sami Tlemcani, uit waarom hij ervoor heeft gekozen om voor Algerije te spelen, het land van zijn vader, in plaats van Marokko, het land van zijn moeder. Dit na controverse en kritiek van sommige fans.

"Sommige supporters vonden dat mijn communicatie leek op provocatie, maar dat was absoluut niet het geval. Ik wilde alleen maar mijn trots tonen om voor Algerije te spelen. Het is iets wat ik in mij heb sinds ik klein was. Het is een droom om mijn vader en mijn familie trots te maken. Voor mij was het gewoon een kwestie van trots om het op sociale media te tonen en niet van provocatie. Ik begrijp niet waarom mensen zo hard zijn", aldus Sami Tlemcani in een interview met Onze Mondial. De speler was in het verleden ingegaan op oproepen van Marokko, maar besloot enkele maanden geleden om van voetbalnationaliteit te veranderen ten voordele van de Fennecs.

Lees ook: Sami Tlemçani weigert voor Marokko uit te komen en kiest Algerije

De veelbelovende doelman van Chelsea U21 verzekert dat zijn keuze "niets te maken heeft met opportunisme". "Als mensen de echte geschiedenis willen weten, belde de keeperstrainer van Marokko, Omar Harrak, me een week voordat ik voor Algerije koos. Hij wilde me ontmoeten in Londen om te praten over een mogelijke selectie met het nationale team. En zelfs na mijn keuze voor Algerije stuurde hij me een bericht om te laten weten dat hij mijn beslissing respecteerde," aldus Sami Tlemcani.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team