Zoeken

Rabat: sit-in actie in solidariteit met Palestina

17 mei 2021 - 16:20 - Marokko

©

Afgelopen zaterdag is er in Rabat een sit-in actie gehouden om steun te betuigen aan de Palestijnse bevolking in deze conflictueuze tijden. De protestbijeenkomst is georganiseerd door verschillende mensenrechtenorganisaties en vertegenwoordigers uit de Marokkaanse politiek.

Tijdens de sit-in werd steun betuigd aan Palestina nu het Israëlisch-Palestijnse conflict weer is opgelaaid. De deelnemers riepen op om per direct een einde te maken aan de Israëlische aanvallen op de heilige stad, de Gazastrook en de bezette Westelijke Jordaanoever, meldt persbureau MAP. Ze zijn van mening dat de internationale gemeenschap druk uit moet oefenen op Israël zodat de Hebreeuwse staat de internationale afspraken gaat respecteren en er een einde komt aan de misstanden in Palestina.

Ook spraken de deelnemers de niet aflatende steun van het Marokkaanse volk uit voor de bevolking van Palestina en de verdediging van hun rechten, waaronder de oprichting van een Palestijnse staat met Oost-Jeruzalem als hoofdstad.

Vorige week heeft Koning Mohammed VI, tevens voorzitter van het Al-Quds-comité, humanitaire noodhulp geboden aan de Palestijnse bevolking op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. Er is voor 40 ton aan voeding, medische producten en dekens naar de Palestijnse gebieden verscheept. Afgelopen zondag is het eerste vliegtuig van het Marokkaanse leger (FAR) aangekomen op de luchthaven van Amman.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team