Zoeken

RER-treinproject Casablanca-Rabat: dit is het plan

4 maart 2024 - 14:00 - Marokko

©

Een nieuw project voor een snelle regionale treinverbinding (RER) rond Casablanca-Settat en Rabat-Salé-Kenitra is in de maak. De komst van de RER moet de druk op de bestaande wegen en het klassieke spoornet verminderen, en tegelijkertijd nieuwe woon- en werkgebieden ontsluiten.

De RER zal Casablanca-Mohammedia met Nouaceur verbinden, met frequente verbindingen naar de luchthaven Mohammed V, het nieuwe stadion van Casablanca en de steden Settat en El Jadida. De treinen zullen om de 7-15 minuten rijden, afhankelijk van de route.

Lees ook: Metro Casablanca, een droom die eindelijk uitkomt?

In de regio Rabat-Salé-Kenitra zal de RER Kenitra met Skhirat verbinden, met haltes in Salé, Rabat, Temara en Aïn Atiq. Er zullen ook pendeltreinen blijven rijden tussen Casablanca-Rabat en Kenitra.

De komst van de RER zal naar verwachting leiden tot een aanzienlijke toename van het aantal treinreizigers. In de regio Casablanca-Settat wordt een dagelijkse stijging van 180.000 passagiers tegen 2030 verwacht. In Rabat-Salé-Kenitra rekent men op 150.000 passagiers per dag tegen 2040.

Lees ook: Casablanca weigert vrachtwagens in stadscentrum

De financiering van het project is nog niet rond, maar de betrokken partijen zijn ervan overtuigd dat er een oplossing zal worden gevonden. De totale kostprijs van het project is nog niet bekendgemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team