Zoeken

Pretpark, skioord... de nieuwe ambities van Marrakech

29 februari 2024 - 12:00 - Marokko

©

De stad Marrakech wil haar toeristische aanbod fors uitbreiden met nieuwe attracties, waaronder een congrescentrum, pretpark en gerenoveerde skistation.

De ambitie is om van Marrakech de nummer één bestemming te maken voor toerisme en zaken in Afrika en de MENA-regio. Een nieuw congrescentrum met 20.000 zitplaatsen is gepland, met een investering van 937 miljoen dirham. Het congrescentrum zal voldoen aan de hoogste internationale normen.

Lees ook: Zakenreizen: Marokkaanse stad in wereldtop

Een ander project is de bouw van een pretpark met als thema de geschiedenis van Marokko en Afrika. Dit park, met een prijskaartje van 3 miljard dirham, zal shows en diverse evenementen organiseren.

Ook het skistation van Oukaimeden krijgt een upgrade. Met een investering van 400 miljoen dirham wordt de locatie omgevormd tot een duurzame bestemming voor skiën en andere bergsporten.

Lees ook: Nieuwe luchthaven in Marrakech

De toeristische sector in Marrakech is in volle bloei. In januari 2024 werden er 700.000 hotelovernachtingen geregistreerd, een recordtoename van 12% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aantal toeristen dat de stad bezocht steeg met 10%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team