Zoeken

Rabat-Agdal: groot project ligt stil

31 oktober 2023 - 09:00 - Economie

©

Het station Rabat-Agdal is al bijna vijf jaar een feit maar de bouw van een imposante multiplex toren, een winkelcentrum, een hotel en kantoorruimtes, die gepland waren binnen dit stedelijke project, zijn nog steeds niet van start gegaan.

Wanneer begint de bouw van de multiplex toren, het winkelcentrum, het hotel en de kantoorruimtes nabij het station Rabat Agdal? Bijna vijf jaar na de opening van het station zijn de subprojecten nog steeds niet gerealiseerd. De Marokkaanse spoormaatschappij (ONCF) had begin 2019 een aanbesteding uitgegeven om investeerders te vinden die belast zouden zijn met de inrichting, ontwikkeling en marketing van dit megaproject, meldt Challenge.

Lees ook: Marokko: HSL-station Agadir binnenkort werkelijkheid

Destijds werden twee adviseurs, Valyans Consulting en Burj Finance, ingeschakeld. Sindsdien is er niets meer van het project vernomen. De winnende bieder is nog steeds niet bekendgemaakt. Het is niet duidelijk of het project ooit weer zal worden opgestart.

Lees ook: Nieuw treinstation Rabat Agdal in beeld (video)

Het station Rabat-Agdal werd voor het eerst gerenoveerd in 2004 en vervolgens aanzienlijk opgeknapt in 2018 om de eerste hogesnelheidstrein van Marokko, de Al Boraq, te verwelkomen, die Casablanca met Tanger verbindt in 2 uur en 20 minuten. Tegenwoordig verbindt het station twee wijken die lange tijd gescheiden waren door het spoor: in het noorden de wijk Akkari en in het zuiden de wijk Agdal. Het treinstation werd oorspronkelijk gebouwd in 1925.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team