Zoeken

Nayef Aguerd onthult sleutel tot succes Marokko

6 januari 2024 - 12:40 - Sport

©

De Marokkaanse centrale verdediger Nayef Aguerd bespreekt in een interview zijn carrière, zijn prestaties met het Marokkaans elftal onder leiding van Walid Regragui en de uitdaging om de aanstaande Afrika Cup te winnen.

Nayef Aguerd startte zijn voetbalcarrière bij de Mohammed VI voetbalacademie. De Marokkaanse verdediger was een van de openbaringen tijdens het WK 2022 in Qatar, waar Marokko de halve finales bereikte. Volgens Aguerd waren de centrale verdediging, de vleugelverdedigers en de doelman de belangrijkste factoren van deze prestatie. "Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui, Romain Saïss en Yassine Bounou behoren tot de steunpilaren van het nationale team", zei hij in een interview met beIN Sports.

Lees ook: Nayef Aguerd in het vizier van Saoedische club

De speler van West Ham prees ook de dynamiek die Walid Regragui heeft gebracht sinds hij het Marokkaans elftal leidt. "Er is geen ’ster’-speler in de groep. Dat is de mentaliteit die Walid Regragui heeft ingevoerd. De enige ster is het team," benadrukte hij. Deze nieuwe mentaliteit leidde tot de historische prestaties van de Atlas Leeuwen op het WK. "We waren er allemaal om het shirt nat te maken en de kleuren van het Koninkrijk te verdedigen."

Met dezelfde winnaarsmentaliteit zullen Nayef Aguerd en zijn teamgenoten de Afrika Cup startten, die op 13 januari begint in Ivoorkust. "Op dit moment worden we gezien als het team om te verslaan... Voor deze Afrika Cup willen we zelfverzekerd maar toch bescheiden zijn en alle tegenstanders respecteren," liet de Atlas Leeuw weten, eraan toevoegend dat "onze groep helemaal klaar is om dit continentale toernooi goed te beginnen."

Lees ook: Saïd Benrahma en Nayef Aguerd: een verhaal van vriendschap

Marokko zit in groep F samen met de Democratische Republiek Congo, Tanzania en Zambia. Aguerd en zijn teamgenoten spelen hun eerste wedstrijd in het toernooi op 17 januari tegen Tanzania.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team