Zoeken

Marokko op Afrika Cup: reden voor zorg?

31 december 2023 - 11:00 - Sport

©

De Atlas Leeuwen kijken met gemengde gevoelens uit naar hun deelname aan de Afrika Cup, die plaatsvindt van 13 januari tot 11 februari 2024 in Ivoorkust. Een reeks blessures, ziektes en vormdips bij verschillende spelers geeft aanleiding tot zorgen.

De vraag rijst of er reden tot bezorgdheid is voor het Marokkaanse elftal. Verschillende sleutelverdedigers, waaronder Romain Saïss, de aanvoerder van de Atlas Leeuwen, kampen met fysieke problemen. Saïss heeft last van een kuitblessure die hem verhinderde deel te nemen aan de laatste wedstrijd van zijn club Al-Shabab FC. Nayef Aguerd, een andere centrale verdediger, is volgens zijn coach David Moyes ziek, maar verdere details over zijn toestand en verwachte hersteltijd zijn niet bekendgemaakt.

Lees ook: Afrika Cup 2024: de grote afwezigen in selectie Walid Regragui

Noussair Mazraoui, een prominente speler bij Bayern München, heeft ook een kuitblessure opgelopen en is voor enkele weken buiten spel. Zijn afwezigheid is een zware tegenslag voor bondscoach Walid Regragui, die sterk op hem rekende. Regragui heeft aangegeven dat het ondenkbaar is om zo’n belangrijke speler uit het team te laten, zelfs als hij pas vanaf de achtste finales van de Afrika cup kan spelen.

Lees ook: Afrika Cup 2024: selectie Marokko bekend, verrassingen en teleurstellingen

Een andere uitdaging is dat potentiële vervangers zoals Chadi Riad, Abdel Abqar en Yahya Attiat Allah, ofwel onervaren zijn op dit niveau of een gebrek aan vertrouwen hebben.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team