Zoeken

Prinses Al Hanouf onder vuur na bericht over oorsprong Marokkaanse kaftan

31 januari 2024 - 17:00 - Cultuur

©

De Saudische prinses Al Hanouf Bint Mamdouh bin Abdul Al Saud heeft voor controverse gezorgd door te verklaren dat de Marokkaanse kaftan deel uitmaakt van het Hijazi-erfgoed.

De controverse begon na een vraag van een internetgebruiker over een groene kaftan die de prinses droeg tijdens de bruiloftsviering van prins Abdul Mateen, de zoon van de sultan van Brunei. De prinses antwoordde in een bericht op social media, waarin ze vertelde dat de kaftan uit de Saudische regio Yanbu in Hijaz kwam, de regio waar ook de Marokkaanse koninklijke familie oorspronkelijk vandaan komt. Zij legde uit dat dit de reden was waarom hun cultureel erfgoed daar bloeide en zich verspreidde.

Lees ook: Bruiloft prins Brunei: Saudische prinsessen in Marokkaanse kaftans

De verklaringen van de prinses leidden tot reacties van Marokkaanse internetgebruikers die pleitten voor de bescherming van hun cultureel erfgoed. Een gebruiker plaatste een foto van de Saudische ster Lojaim Omran die de Marokkaanse kaftan droeg en prees. "De Saudische ster Lojain Omran prijst de Marokkaanse kaftan! Wie had gedacht dat een beroemdheid eerlijker zou zijn dan een PRINSES?!?!?! Toon wat waardigheid!", reageerde de internetgebruiker. Prinses Al Hanouf Bint Mamdouh bin Abdul Al Saud verwijderde kort daarop haar bericht.

Lees ook: Marokko vecht voor erkenning kaftan na claimen Algerije

Later legde de prinses uit dat haar oorspronkelijke tweet was ingegeven door vragen die ze had ontvangen en dat ze geneigd is om weg te blijven van controverse. "Omdat ik niet van controverses of onenigheid houd, geef ik de voorkeur aan beschaafde en respectvolle discussies op mijn pagina, zelfs als er meningsverschillen zijn", zei ze. "Ik heb geen andere keuze dan mijn bericht te verwijderen om zo een einde te maken aan het debat tussen jullie."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team