Zoeken

Egyptische actrice Elham Shahin eert kaftan na kritiek

21 april 2024 - 17:00 - Cultuur

©

De Egyptische actrice Elham Shahin heeft de controverse rond haar uitspraken over de kaftan de kop ingedrukt door te erkennen dat de kaftan een symbool is van Marokkaanse trots en Arabische identiteit.

Elham Shahin had eerder beweerd dat de kaftan een Arabisch kledingstuk was, wat tot kritiek leidde vanuit Marokko. In een nieuwe Instagram-bericht heeft ze haar positie verduidelijkt en haar bewondering voor de traditionele Marokkaanse kaftan uitgesproken.

Lees ook: Actrice Yasmine Sabri schittert in Marokkaanse kaftan (video)

De actrice, die eerder beschuldigd werd van het toe-eigenen van de kaftan aan de gehele Arabische cultuur, zette de situatie recht. "De kaftan is een elegant kledingstuk en een kroonjuweel van het Marokkaanse erfgoed," schreef ze op Instagram. Elham Shahin benadrukte ook de internationale bekendheid van de kaftan: "Dit kledingstuk is internationaal erkend en heeft geen introductie meer nodig."

De actrice legde uit waarom ze de kaftan droeg tijdens het Arab Film Festival of Hollywood. "Ik koos ervoor om het te dragen als het mooiste outfit van een broederlijk Arabisch land. Marokko is een land dat kunst koestert, en ik heb de Marokkaanse kaftan altijd met trots gedragen op filmfestivals waaraan ik heb deelgenomen."

Elham Shahin prees ook het talent van Marokkaanse ambachtslieden. "Het is een eer voor ons, Arabische landen, dat een kledingstuk uit een Arabisch land kan concurreren met de grootste internationale modehuizen."

Lees ook: Prinses Al Hanouf onder vuur na bericht over oorsprong Marokkaanse kaftan

Ze sloot haar bericht af met een liefdesverklaring aan Marokko en zijn volk. "Alle lof en waardering voor al onze broeders en zusters in het Koninkrijk Marokko." Haar Marokkaanse fans verwelkomden haar verzoenende en broederlijke boodschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team