Zoeken

Bizar moment in Parijse rechtszaal: Marokkaans koppel ziet elkaar voor het eerst

28 september 2023 - 11:00 - Wereld

©

De assisenrechtbank in Parijs was getuige van een ongekend moment tijdens het proces over een aanslag in Magnanville in 2016. De enige beschuldigde, de 30-jarige Marokkaan Mohamed Lamine Aberouz, wordt onder meer vervolgd voor "medeplichtigheid aan moord op een persoon die het openbaar gezag vertegenwoordigt" en heeft banden met terrorisme.

Op 13 juni 2016 werden Jean-Baptiste Salvaing, een 42-jarige politiecommandant, en zijn partner Jessica Schneider, een 36-jarige administratief medewerker, in hun woning in Magnanville vermoord door Larossi Abballa. Het stel werd gedood voor de ogen van hun 3-jarige zoon, voordat Abballa door de politie werd neergeschoten tijdens een gijzelingssituatie. Zes jaar later staat Aberouz terecht. Zijn DNA werd gevonden op de laptop van de slachtoffers. Hij wordt gezien als de belangrijkste medeplichtige van Abballa.

Lees ook: Aanslagen België-advocate Mohamed Abrini: "Hij is schuldig"

Wat het meest opviel tijdens de zitting was niet het profiel van Aberouz, maar het feit dat hij zijn vrouw, die was opgeroepen om te getuigen, voor de allereerste keer ontmoette. De 25-jarige vrouw beweerde dat ze religieus waren getrouwd in juni 2021, ondanks dat ze elkaar nooit eerder hadden gezien. Gevraagd naar de betekenis van hun huwelijk, ontweek ze de vraag. Aan het einde van haar getuigenis vroeg Aberouz haar om steun, waarop ze bevestigend antwoordde en glimlachend de zaal verliet. Het proces loopt nog tot 10 oktober. Mohamed Lamine Aberouz riskeert een levenslange gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team