Zoeken

Yassine, vermoord om pizza

8 oktober 2023 - 20:00 - Wereld

©

In een schokkende rechtszaak is een jongeman in Frankrijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar voor de moord op Yassine na een ruzie over een pizza die te lang op zich liet wachten.

Élie, 21 jaar, werd vrijdag schuldig bevonden aan de moord op Yassine, ook 21, in maart 2020. De twee kregen ruzie in de pizzeria Diffa over een pizza die 45 minuten op zich liet wachten, meldt Le Parisien. Het Openbaar Ministerie had 18 jaar gevangenisstraf geëist. Twee broers van Élie kregen elk twee jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk met een enkelband, vanwege hun rol in het conflict. "We zijn allemaal kapot door deze situatie. We hebben de verkeerde keuzes gemaakt. Ik, en ook mijn broers, zijn bereid de gevolgen te dragen," zei een van hen in de rechtszaal.

Lees ook: Benkirane verwerpt beschuldigingen van samenwerking met Israël

Bij de aanwezigen in de rechtszaal heerste verbijstering over het banale motief van de dodelijke ruzie. "Het is zo zinloos, deze verspilde en gebroken levens," zei Gautier Robert-Aupetit, de advocaat van één van de verdachten. Hij benadrukte dat de jongens elkaar niet kenden en geen voorgeschiedenis van vijandigheid hadden. Ann Kennedy, die de familie van het slachtoffer vertegenwoordigde, voegde eraan toe: "Het verdriet zal niet eindigen met dit proces. De pijn blijft altijd. Niets zal Yassine terugbrengen."

Lees ook: Marokkaan in Spanje vermoordt zijn vader, een imam, om ’de duivel te verdrijven’

De hoofdverdachte claimde tijdens het hele proces dat hij Yassine niet met opzet had gedood, maar overtuigde de rechter niet. "Twee messteken in de rug na een val zijn niet in overeenstemming met het medisch rapport. De steken waren opzettelijk. Er zijn geen andere mogelijkheden." Voordat het vonnis werd uitgesproken, bood Élie zijn excuses aan aan de familie van Yassine: "Ik weet dat het mijn schuld is en dat ik hier de rest van mijn leven mee moet leven. Het zal nooit genoeg zijn en het zal jullie zoon niet terugbrengen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team