Zoeken

Vader door politie doodgeschoten Nahel breekt stilte

7 juli 2023 - 20:00 - Wereld

©

Hicham Hammouti, de vader van Nahel, de 17-jarige tiener die vorige week door een politieagent werd doodgeschoten in Frankrijk, wil zich burgerlijke partij stellen. Hij kende zijn zoon bijna niet maar wil zijn vaderrol een laatste keer uitoefenen.

Een week na de dood van zijn zoon Nahel, verbreekt de 42-jarige Hicham Hammouti zijn stilte. Afgelopen woensdag, in het kantoor van zijn advocaat in Parijs, maakte hij bekend dat hij zich als belanghebbende partij in deze tragische zaak wil voegen. Op 27 juni werd zijn 17-jarige zoon in Nanterre neergeschoten door een politieagent terwijl hij een Mercedes AMG bestuurde. "Ik wil op de slachtofferbank zitten voor Nahel en voor de rechtvaardigheid", legt de man van Marokkaanse afkomst nuchter uit.

Lees ook: Schande: agent krijgt 1,6 miljoen euro na doodschieten Nahel (17)

Op 27 juni belde een vriend om te vertellen dat een jongen, die zijn zoon zou kunnen zijn, was doodgeschoten. Hammouti, die als koerier werkt, leeft deze situatie zeer slecht en heeft besloten om zijn verhaal te vertellen. Hij verklaarde aan Le Parisien dat hij in 2006 in de gevangenis zat voor een drugszaak. De moeder van Nahel maakte tijdens een bezoek in de gevangenis een einde aan hun relatie en vertelde hem dat hij zijn zoon nooit zou zien. Na een gevangenisstraf van vier en een half jaar te hebben uitgezeten, zegt de veertiger dat hij "nooit in contact is kunnen komen met Nahel".

Hammouti hekelt ook -de leugens die over hem zijn verspreid. Zijn identiteit werd gestolen op sociale media door mensen die in zijn naam verklaringen aflegden. Er werden zelfs fotomontages gemaakt van hem en Nahel samen, ook al hebben ze elkaar nooit ontmoet. "Dit heeft veel emotie en problemen in mijn familie veroorzaakt." Hammouti heeft zijn leven gebeterd en is nu vader van een baby van 21 maanden. "Deze keer ben ik er voor dit kind", benadrukt hij.

Lees ook: Laatste eerbetoon aan door politieagent doodgeschoten Nahel

"Het is paradoxaal, hij kreeg de kans niet om Nahel’s vader te zijn toen hij leefde. Uiteindelijk zal hij dat kunnen zijn onder de meest dramatische omstandigheden.", verklaarde zijn advocaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team