Zoeken

Bejaarde Marokkaan sterft tijdens achtervolging dief in Parijs

15 december 2023 - 14:00 - Wereld

©

Een 80-jarige Marokkaanse man is in Parijs aan een hartaanval overleden tijdens het achtervolgen van een dief van zijn bankpas had gestolen.

Het drama ontvouwde zich voor een bankautomaat waar Mohamed slachtoffer werd van een diefstal. Zijn geschreeuw om hulp, "Mijn kaart, mijn kaart!", trok de aandacht van buurtbewoners, waaronder Chedli, een 47-jarige Tunesische kapper.

Lees ook: Ibrahim sterft aan hartstilstand tijdens voetbalwedstrijd in België

Chedli, die tijdens zijn pauze in gesprek was met een vriend, aarzelde niet om de achtervolging op de dief in te zetten. Hij beschrijft hoe hij de oude man zag vallen met zijn gezicht vol bloed. Met de hulp van een voorbijganger kon Chedli de dief bij zijn kraag vatten. Tijdens een korte confrontatie met de dief, die de daad bleef ontkennen, werd hij door Chedli geslagen. De dief wist uiteindelijk te ontsnappen in een auto.

De heldendaad van Chedli, die al 21 jaar zonder papieren in Frankrijk verblijft en bekend staat om zijn hulp aan slachtoffers van agressie, kreeg een bittere nasmaak toen hij het overlijden van Mohamed vernam. Hij uitte zijn verdriet en vertelde dat de zoon van de overleden man hem was komen bedanken. Mohamed zal in de komende dagen in Marokko begraven worden.

Lees ook: Marokkaan sterft van uitputting in kas in Spanje en laat jonge kinderen achter

De gerechtelijke politie heeft een onderzoek geopend naar "diefstal met geweld en met de dood tot gevolg", onder leiding van het Openbaar Ministerie van Parijs, om de exacte omstandigheden van dit tragische incident te achterhalen. De dader is nog steeds op de vlucht en riskeert een levenslange gevangenisstraf, volgens het Openbaar Ministerie. De resultaten van de autopsie die maandag werd uitgevoerd, zijn nog niet bekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team