Zoeken

Tarik verdacht van opzettelijk doodrijden Sebastiaan in Wijchen

29 april 2021 - 17:40 - Wereld

©

De 19-jarige Tarik O. uit Woerden, wordt ervan verdacht in november vorig jaar de 42-jarige Sebastiaan opzettelijk te hebben doodgereden in Wijchen. Als dat niet kan worden bewezen dan is er volgens het Openbaar Ministerie sprake van zware mishandeling met de dood tot gevolg. De verdachte was aanwezig tijdens de zitting en zei spijt te hebben. Hij blijft voorlopig vastzitten.

Tijdens de tweede voorbereidende zitting op maandag, werd O. doodslag verweten door het Openbaar ministerie. De pakketbezorger wordt ervan verdacht op 24 november vorig jaar opzettelijk met hoge snelheid het slachtoffer te hebben aangereden en meerdere keren over hem heen te zijn gereden. Sebastiaan had hem net daarvoor aangesproken op zijn rijgedrag en wilde een foto maken van zijn kenteken. De vrouw van het slachtoffer was getuige van het drama.

Het onderzoek in de strafzaak tegen Tarik O. is bijna afgerond. Een aantal getuigen zijn inmiddels op vraag van zijn advocaat opnieuw verhoord. De verdachte verblijft niet meer in de instelling in Sassenheim waar hij psychisch werd onderzocht, maar bevindt zich op dit moment in de gevangenis.

Zowel de nabestaanden van Sebastiaan, onder wie zijn vrouw en kinderen, als de ouders van de verdachte zijn maandag naar de rechtbank gekomen. O. bood daar zijn excuses aan. "Ik vind het heel spijtig wat er gebeurd is. Ik zit constant met gedachten bij de familie en vrienden. Met alle feestdagen voornamelijk die voorbij zijn gekomen. Hoe moeten de kinderen het doen zonder hun vader?", schrijft het AD. Op 19 juli gaat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Tarik O. door.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team