Zoeken

Geleense Karim S. weggestuurd bij hoger beroep shishamoord

15 april 2021 - 15:40 - Wereld

©

Tijdens het hoger beroep van de moord op shishabaas Hafed Merkikou werd de Geleense verdachte, Karim S. maandag weggestuurd door de rechter in Maastricht, omdat hij de nabestaanden van het slachtoffer rechtstreeks aansprak.

Toen Karim maandag tijdens het verhoor gevraagd werd of hij nog iets wilde zeggen, richtte hij zich naar de nabestaanden. "Ik wil dat jullie de waarheid weten, dit raakt me echt. Dit heb ik nooit gewild. Ik heb hem niet vermoord!" De rechter reageerde boos. "Deze mensen hebben hun zoon en broer verloren. Zij wachten er niet op dat iemand die daarin een aandeel heeft gehad hen in de ogen kijkt. Nu gaat u naar beneden om af te koelen, dit pik ik niet. Eruit!" De zitting ging pas verder toen hij was afgekoeld en excuses had aangeboden, meldt 1limburg.

De 29-jarige Hafed Merkikou, eigenaar van een Sittardse shishalounge, werd op 8 februari 2017 doodgeschoten in zijn woning in Geleen. De verdachten, de 28-jarige Karim S., de 33-jarige Carlo R. en de 44-jarige Dennis V., claimen dat ze niet van plan waren om hem te doden. Ze zeggen dat zijn dood het gevolg is van een mislukte woningoverval. Tijdens de overval hadden ze een shotgun bij zich. Dennis was de schutter en Karim was samen met hem in de woning. Daarvoor kregen zij in eerste instantie 24 jaar gevangenisstraf. Carlo regelde het wapen, inbreekmateriaal en de vluchtauto en kreeg 14 jaar celstraf.

In het hoger beroep op maandag, bevestigden de verdachten eerdere verklaringen. Enkel Karim kwam met een nieuwe aanvulling. De toenmalig vriendin van Merkikou zou hem het idee voor de overval gegeven hebben. "Zij vertelde me dat er veel geld in de keuken lag, omdat ze wist dat ik geld nodig had."

De moeder van Merkikou nam het ook het woord tijdens de zitting. Ze richtte zich tot de drie verdachten, die volgens haar nog niet het volledige verhaal hebben verteld. "Jullie kennen de waarheid. Praat, praat alsjeblieft! Degene die dat doet, mag wat mij betreft met mij mee naar huis. Ik ben een moeder. Jullie hebben ook geliefden thuis zitten. Maar zeg dan alsjeblieft iets. Als er bloed door je hart stroomt, praat."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team