Zoeken

Marokkaan riskeert 2 jaar cel voor brutale overval in Nederland

29 april 2021 - 15:40 - Wereld

©

Een 19-jarige asielzoeker uit Marokko die op 19 oktober 2020 in het Brabantse Overloon bij een inbraak een 76-jarige man het ziekenhuis in sloeg, moet volgens het Openbaar ministerie veroordeeld worden tot twee jaar gevangenisstraf.

In zijn woning aan de Stevensbeekseweg werd het slachtoffer die nacht wakker door geluid dat de inbreker maakte en zag hem op de trap staan met zijn tas. Toen hij die terug vroeg, viel de verdachte hem aan. Terwijl hij op de bejaarde man zat, sloeg hij hem meerdere keren en nam zijn horloge af alvorens weg te vluchten.

Toen politieagenten de inbreker vlakbij de woning aanhielden zagen zij dat hij bloed aan zijn handen had. Hij had heel wat gestolen goederen bij zich, zowel vanuit de woning van het laatste slachtoffer als van andere inbraken. De verdachte kwam zeer verward over bij zijn arrestatie en was ook redelijk agressief, maar hij zegt dat hij het zich niets kan herinneren. "Ik had die dag gedronken, cocaïne gesnoven en pillen geslikt."

De bejaarde man was er slecht aan toe. Hij had verwondingen in zijn gezicht, twee gebroken tanden en blessures op zijn arm. Hij richtte zich in zijn slachtofferverklaring tot de verdachte: "Je dacht naar Nederland te komen, om veel te bereiken. Nu sta je voor de rechter. Het is je niet gelukt om de vrijheid te begrijpen. Democratie kent ook regels." Hij vertelde ook over zijn letsels en wenste hem het beste in een land dat past bij zijn cultuur. De dader leek hierdoor geëmotioneerd en bood excuses aan. "Ik begrijp niet hoe het zo ver heeft kunnen komen." De rechtbank doet over veertien dagen een uitspraak in deze zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team