Zoeken

Apotheker en handlangers veroordeeld voor drugshandel in Oujda

10 januari 2021 - 14:40 - Marokko

©

Een apotheker uit Oujda is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en een flinke boete voor een grootschalige handel in psychotrope middelen en andere aanverwante drugs. De andere leden van het criminele netwerk waar de apotheker deel van uitmaakte zijn ook berecht.

De zaak kwam begin oktober aan het licht toen drie mensen werden gearresteerd met in hun bezit 8580 tabletten van verschillende medicijnen die zonder recept verboden zijn, meldt Assabah. Het onderzoek dat hier op volgde leidde tot de arrestatie van de 53-jarige apotheker. Hij werd samen met een 31-jarige medeplichtige op heterdaad betrapt. De twee mannen waren in het bezit van 300 psychotrope tabletten.

Na twaalf hoorzittingen volgde afgelopen maandag het vonnis. De apotheker is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en een boete van 40.000 dirham. Zijn belangrijkste handlanger is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van 20.000 dirham.

De andere leden van het criminele netwerk die zorgden voor de distributie van de drugs in andere steden, zijn ieder veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 3000 dirham. Ook moeten de leden van de organisatie gezamenlijk een achterstallige douaneheffing van 50.000 dirham binnen een jaar betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team