Zoeken

Marokko: artsen veroordeeld voor illegale handel in coronatests

11 januari 2021 - 15:20 - Marokko

©

Twee artsen uit Fez zijn tot 6 maanden gevangenisstraf en een boete van 5000 dirham veroordeeld voor het illegaal verhandelen van PCR-tests. Afgelopen woensdag werd het vonnis uitgesproken door de strafkamer van de rechtbank van eerste aanleg in Fez.

De rechter heeft ook het verzoek van de slachtoffers om een schadevergoeding te ontvangen ontvankelijk verklaard. De veroordeelde artsen moeten een vergoeding van in totaal 60.000 dirham betalen aan de gedupeerden. Bovendien kunnen de aangeklaagden, die hun proces in vrijheid mochten afwachten, de borgsom van 30.000 dirham niet reclameren bij de rechtbank.

In november werd een arts van het Fez University Hospital Center, gearresteerd op het moment dat hij een bedrag van 500 dirham ontving van een vrouw. De dokter had een PCR-test voor het coronavirus uitgevoerd bij een van haar familieleden.

Na nader onderzoek is de medeplichtige collega van de arts opgespoord. Hij was werkzaam in hetzelfde ziekenhuis. De twee veroordeelden hebben meer dan 50 corona-tests afgenomen tegen een betaling van 500 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team