Zoeken

Marokko: zoon politicus veroordeeld voor handel in valse mondkapjes

21 mei 2021 - 15:40 - Marokko

©

De zoon van de Marokkaanse liberale partij-oprichter Mohammed Ziane is door het hof van beroep van Casablanca veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en zes maanden voor zijn betrokkenheid bij de verkoop van ondeugdelijke mondmaskers.

In eerste aanleg werd de zoon van politicus Mohammed Ziane nog veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Het hoger beroep leverde hem zes maanden extra gevangenisstraf op, meldt de krant Al Akhbar. Wel is de boete uit het eerste vonnis teruggebracht van 30.000 naar 1000 dirham.

Drie andere beklaagden in deze rechtszaak zijn tot exact dezelfde straf veroordeeld. De zoon van Mohamed Nouaidi kreeg van het Hof van Beroep nog steeds een gevangenisstraf van 10 maanden opgelegd, maar zijn boete is verlaagd van 10.000 naar 1000 dirham. Zes andere veroordeelden die betrokken waren bij de verkoop van de maskers hebben dezelfde straf gekregen.

Een crimineel netwerk, dat is ontmanteld door de gerechtelijke politiediensten van Rabat en Casablanca, verspreidde namaakbeschermingsmaskers die zogenaamd zouden voldoen aan internationale eisen, onder de naam van een bekend Amerikaans merk. De zwendel kwam aan het licht nadat een privékliniek in Marrakesh een klacht had ingediend over de maskers. Op het hoogtepunt van de coronaviruspandemie ondertekenden de criminelen een groot contract voor het leveren van mondmaskers. De zoon van Mohammed Ziane zou 20.000 FFP2-maskers aan de kliniek leveren voor 660.000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team