Zoeken

Organisatie opgerold die Marokko bevoorraadde met roze cocaïne in Spanje

31 mei 2022 - 11:40 - Marokko

©

De Spaanse politie is erin geslaagd een internationaal drugshandelsnetwerk te ontmantelen dat de Marokkaanse markt bevoorraadde met roze cocaïne, een nieuwe partydrug die sterker is dan de traditionele cocaïne. In het kader van de operatie werden verschillende handelaars gearresteerd.

De roze cocaïne werd vervaardigd in clandestiene laboratoria in de omgeving van Madrid en vervoerd naar de filialen van smokkelaars in Sebta en Melilla. Die vervoerden de cocaïne vervolgens op jetski’s naar de Marokkaanse kust. De drugs werd daarna met name geleverd aan jonge Marokkanen uit welgestelde families in Tanger, Nador en Casablanca, meldt het Arabischtalige dagblad Assabah.

Lees ook: Marokko vraagt Spanje om uitlevering cocaïnesmokkelaar

Drugsorganisaties zouden voor de Marokkaanse markt kiezen omdat Marokko, als gevolg van de verscherpte controles, geen toegang heeft tot deze drug. Ook de ontmanteling van drugshandelnetwerken in het koninkrijk en in Europa en de sluiting van de grenzen wegens de coronapandemie zijn hier een reden van.

Lees ook: Marokko helpt internationaal drugsnetwerk op te rollen

De Spaanse politie heeft verschillende leden van het netwerk gearresteerd. Onder hen bevindt zich ook een handelaar met de Colombiaanse nationaliteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team