Zoeken

Marokkanen in Turkije aan Mohammed VI: "Haal ons vóór Ramadan terug"

29 maart 2021 - 11:22 - Wereld

©

Ruim 200 in Turkije gestrande Marokkanen die het slachtoffer zijn van "marginalisering en onverschilligheid" en al twee maanden in "moeilijke levensomstandigheden" verkeren, hebben hulp gevraagd aan Koning Mohammed VI.

Na de opschorting van alle vluchten tussen Marokko en Turkije strandden ruim 200 Marokkanen in Turkije. In een brief aan Koning Mohammed VI klagen de gestrande reizigers over de moeilijke en wanhopige omstandigheden waarin ze al ruim twee maanden verkeren.

"We hebben herhaaldelijk geprobeerd om met de diplomatieke vertegenwoordigingen van Marokko te communiceren, maar al deze pogingen bleven tevergeefs. Ze werden genegeerd en soms met beledigingen beantwoord.", schrijven de initiatiefnemers van de brief.

De in Turkije geblokkeerde Marokkanen zeggen dat hun "ellendige situatie niemand eert". Daarom vragen ze aan Koning Mohammed VI om instructies te geven zodat speciale repatriëringsvluchten kunnen worden gecharterd. Zij willen het liefst vóór het begin van de maand Ramadan half april terug in Marokko zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team